THE SMART TRICK OF ניתוח קטרקט THAT NOBODY IS DISCUSSING

The smart Trick of ניתוח קטרקט That Nobody is Discussing

The smart Trick of ניתוח קטרקט That Nobody is Discussing

Blog Article

שינוי ברפרקציה- קוצר ראייה או רוחק ראייה – שגורם לתדירות גבוהה של שינוי במרשם המשקפיים ועליה בדיופטר.

תסמינים נוספים יכולים לכלול: הופעת "הילות" אור מסביב לעצמים בוהקים, סינוור, פגיעה בראיית צבעים, רגישות לאור חזק, או לחלופין קושי בראייה לילית וקושי בקריאה (או צורך בתאורה בעת קריאה). לקריאה נוספת, ניתן לפנות למאמר התסמינים להופעת קטרקט.

כמו כן, משיג הפחתה משמעותית בפגיעה בתאי האנדותל שבקרנית אשר מקטינה את הסיכון להתפתחות בצקת בקרנית לאחר הניתוח. בנוסף דרגת הדיוק והבטיחות גבוהות במיוחד.

יותר לא תדאגו לאבד את עדשות המגע בזמן שאתם מנגבים את העיניים לאחר הטבילה. גם לא תתעצבנו אם מישהו יתיז בטעות מתיז מים לעיניים שלכם, כי הרי העדשות אינן יכולות להתייבש או לצאת, אם הן לא שם מלכתחילה.

ניתוח קטרקט באופן פרטי: הטיפולים הפרטיים מציעים פיתוחים ואביזרים מתקדמים שלא ניתן לקבל בצורה מסובסדת ברפואה הציבורית, כמו ניתוחי לייזר.

תוספות אלה כרוכות בהשתתפות עצמית. בניתוח קטרקט בלייזר (עוד על טיפול קטרקט בלייזר – ראה כאן), למשל, ישנה בדרך כלל השתתפות עצמית של כמה אלפי שקלים בודדים לעין.

מחלות עיניים – דלקת עיניים (אובאיטיס), ניתוחים תוך עיניים, קוצר ראייה וכו'.

ישנן מספר סוגי עדשות שניתן להשתיל בעין המטופל במהלך הניתוח (עיין במאמר ציבורי מול פרטי לקריאה נוספת על סוגי העדשות):

על אף שניתוח קטרקט נחשב לבעל אחוזי הצלחה גבוהים, עדיין עלולים ניתוח קטרקט להיווצר במהלכו ואחריו סיבוכים. הסיכונים לסיבוכים בעקבות ולאחר הניתוח גבוהים יותר בקרב מנותחים בעלי רקע של ניתוחי רשתית, טראומה באזור העין ושינויים אנטומיים המקשים על מהלך הניתוח.

בדיקות אלו משפרות משמעותית את תוצאות הניתוח ומותאמות בצורה אישית לכל מטופל. לאחר ביצוע הבדיקה ובהתאם לנתונים, יקבל המטופל את ההמלצה לסוג העדשה המתאימה במיוחד עבורו, כך תושתל במהלך הניתוח ותשפר בצורה מקסימלית את איכות חייו.

לקראת הניתוח מבוצעת מדידה של מבנה העין וחישוב של עוצמת העדשה המתאימה כך שניתן להקטין את התלות במשקפיים לרחוק או לקרוב כמעט לחלוטין. שימוש בעדשות פרימיום ייעודיות (ראה כאן הסבר מתי ולמה מומלצות עדשות פרימיום) כדוגמת עדשה רב-מוקדית/מולטיפוקלית, המאפשרת למטופל שסובל מראייה קצרת וארוכת טווח לראות גם מרחוק וגם מקרוב ובכך מצמצמת את הצורך במשקפיים.

רק במקרים מיוחדים ונדירים יחסית, המחייבים זאת תתבצע הרדמה כללית.

קטרקט תת-קפסולרי אחורי – סוג קטרקט נדיר יותר. הוא נוצר באחורי העדשה. קטרקט זה מפריע לראיה ולקריאה, ולרוב, מתאפיין בתסמין נפוץ של סינוור.

הניתוח בטוח ושיעור הסיבוכים הוא נמוך אך עדיין ייתכנו סיבוכים כגון:

Report this page